Västerås Karatecenter

Västerås Karatecenter är en av mellansveriges största klubbar med ca 250 medlemmar. Det finns åtta olika grupper vilket gör att träning anpassas efter ålder och avancemang.

En av mellansveriges största karateklubbar

Västerås Karatecenter är en av mellansveriges största klubbar med ca 250 medlemmar. Det finns åtta olika grupper vilket gör att träning anpassas efter ålder och avancemang. Chefstränare Enrico Vatteroni, 6 dan, berättar om träningen på klubben: ”Målet med vår verksamhet är tuff och seriös, men vänskaplig budoträning. Vi hjälper dig att bygga upp fysisk och mental styrka där respekt,artighet och disciplin är viktiga ingredienser i träningen.”

Västerås Karatecenter valdes till Årets Idrottsförening 2014 – Motivering från Svenska Karateförbundet

Välkomna att träna på en av mellansveriges mest framgångsrika klubbar – klubben har många erfarna medlemmar och fina tävlingsresultat. Våra tränare håller hög nivå och hjälper medlemmarna i våra åtta olika träningsgrupper, både barn-, ungdoms-, tävlings- och vuxengrupper, att växa. Utvecklas tillsammans med oss i den goda kamratandan som råder på klubben!

Vår träning

Träningen på Västerås Karatecenter passar alla oavsett ålder och träningserfarenhet.Studiebesök

Följ med på ett typiskt träningspass på klubben. Vi börjar med bugningen.

Tradition

Vi tränar japanskt traditionell karate enligt originalstilen Shitoryo-Kofukan.

Enrico Vatteroni

Chefstränare Enrico Vatteroni, 6 dan, har tränat Karate sedan 70-talet.Utvecklas med oss över tid – Tradition, tävling och läger

Du har alltid utrymme att utvecklas och utmana dig själv på träningen. Det är bara du själv som sätter gränserna och det är bara dig själv du jämför dig med. På klubben finns erfarna tränare och så mycket som 19 stycken svartbältare. Det råder kamratlig stämning och vi hjälper varandra att bli bättre. Vi har medlemmar från fem och upp till 65 års ålder, här kan du fortsätta utvecklas hela livet.

Tävling

Klubben har genom åren haft flera SM-vinnare och lyckas föredömligt även internationellt.Läger

Barn- och ungdomsläger, tjejläger, kobudoläger och nationellt kofukanläger.

 

Gradering

Vid terminens slut är det vanligtvis dags att visa upp vad du lärt dig på en gradering.

Svartbältare

Klubben har idag 13 aktiva svartbältare med graderingar mellan 1-6 dan.

Gemenskap

Hjärtat och själen i Västerås Karatecenter, det där som skiljer oss från andra klubbar. Det handlar om de många eldsjälar som finns på klubben och den unika gemenskapen och kamratandan. Vi ställer upp för varandra, lyssnar, respekterar, stöttar, utmanar och glädjs åt varandras framgångar.

Vänner och minnen för livet

Vi ses då och då utanför dojon. Bowling, snowboard eller kanske picknick?

Engagemang

Personlig utveckling och ledarutbildning för dig som blir tränare, coach eller skribent.

Från hjärtat

Klubbmedlemmarna beskriver Västerås Karatecenter med egna ord.