Sara Raftsjö håller tävlingsträningarna på Västerås Karatecenter.

Tävla - Västerås Karatecenter
Sara tillsammans med chefstränare Enrico Vatteroni.

Sara välkomnar alla intresserade till tävlingsträningar på söndagar

Imorgon drar söndagsträningarna igång igen. Jag har fått förtroendet av Enrico att hålla i tävlingsträningen. Den kommer att ligga på samma tid, 16.30 men kommer att sluta 18, alltså en halvtimme extra.

Jag har som ni säkert vet precis tagit studenten från Karategymnasiet i Haninge, det enda riksidrottsgymnasium i Sverige med karateinriktning. Under mina tre år där har jag tränat karate på elitnivå. Jag har tränat med en av de främsta kvinnliga karateutövarna i världen, Stephanie Kaup som är en av truppen i det österrikiska landslaget. Jag har även tränat hos den otroligt pedagogiska och rutinerade Ramon Malave. Under mina tre år där har jag även följt läroplanen från Riksidrottsförbundet där delar som kost, träningslära, mental träning och idrottsskador ingår.

Jag har tränat på klubben sedan jag var 6 år gammal, och under årens lopp har många eldsjälar från klubben ställt upp för mig, som tränare och coach. Under mina 10 tävlingsår inom karaten har jag placerat mig på en del betydelsefulla tävlingar, och det är tack vare all support och engegemang från Enrico, alla andra tränare och även utövare som funnits på klubben under åren. Nu känner jag att det är dags för mig att ge tillbaka med den kunskapen jag samlat på mig.

Jag ser fram emot en intensiv termin med roliga träningar och jag hoppas att så många som möjligt vill komma och träna. Målet för den här terminen är SM i Ystad i december för de som är kadetter och uppåt, och för de yngre Heian Cup, Stockholm Open och Karate Kid Cup.

Vi ses imorgon. Kick it!

 

Praktisk information till dig som tävlar

För dig som redan tävlar eller funderar på att börja tävla finns en hel del information att ta del av på denna sida. Hitta mer information om tävlingskort, tävlingsregler och försäkring.

Vill du börja tävla? Kom till tävlingsträningen på söndagar

Alla kan tävla, det viktiga är att du har ett intresse för karate som tävlingsform. Kom gärna till träningen och prova om du är intresserad. Den separata tävlingsträningen  är en och en halv timme per vecka och ingår i träningsavgiften (observera att eventuell avgift tillkommer för deltagande vid tävlingar, skydd och resor)

Frågor kan ställas till chefstränare Enrico Vatteroni, tävlingstränare Sara Raftsjö eller till klubbens mejl: vasteraskaratecenter@gmail.com.

Ansök om tävlingskort i god tid

Alla som skall tävla måste ha tävlingskort. Kortet visas upp för domare innan tävling i kata eller kumite påbörjas. Tävlingskortet kostar 300 kronor och är giltigt i fem år.  På Svenska Karateförbundets hemsida hittar du all information om hur du ansöker om tävlingskort.

Tävlingsregler – Kumite och Kata

Skriv ut flygbladet Karate Tävlingsregler – Kumite om du vill ha en kort sammanfattning av tävlingsreglerna för Kumite. För dig som tävlar i kata finns Karate Tävlingsregler – Kata.  Samanfattningen av tävlingsreglerna kan vara bra att ha i träningsväskan eller läsa på innan du åker iväg till tävlingen. Det gör att du är ännu mer förberedd för den kommande tävlingen.

För dig som vill läsa mer finns samlade tävlingsdokument från Svenska Karateförbundet.

Försäkring – Både för dig som tävlar och tränar karate

Alla medlemmar i klubbar som tillhör Svenska Karateförbundet är försäkrade.  Detaljer om försäkringen och information om hur du gör om det händer någonting finns via Svenska Karateförbundet – Försäkring.