Information om verksamheten och Covid 19:

Det har kommit förtydligande om vad som gäller för inomhusträning. https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/dethargallerforinomhusidrottochnarkontakt/?fbclid=IwAR3FL3tmRE_3ZNmACwntBPsdqC5CAKYIhuxGzaB4qh89osUvzXZyabhWP7A

Folkhälsomyndigheten har i dialog med RF förtydligat att det innebär att när det inte är möjligt att bedriva idrott utomhus får verksamheten bedrivas inomhus.

-Vi kommer att fortsätta med uteträning hela sommaren men starta inomhusträningen runt 1 september, troligtvis i mindre grupper.

För närkontakt kommer det nya råd: (se länken ovan)

Folkhälsomyndigheten meddelade den 29 maj att myndighetens föreskrifter och allmänna råd kommer att ändras den 14 juni. Bland annat kommer rådet om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare att tas bort. RF:s tolkning är därmed att även idrott där mycket närkontakt förekommer kan genomföras efter den 14 juni, så länge Folkhälsomyndighetens råd följs i övrigt.

-Vi har hittills haft en anpassad träning där vi undvikit närkontakt helt. Det är troligt att vi efter 14 juni kommer att följa de nya råden och tillåta t.ex. fightträning. Ha gärna en dialog med instruktörerna på plats om ni har några funderingar kring detta!