Tävlingsåret 2016!

Summering av tävlingsåret 2016 av tävlingstränare Sara Raftsjö:

Klubbens tävlingsår har varit helt fantastiskt. Förutom fina placeringar på många stora tävlingar har vi skapat en otroligt stark lagkänsla i gruppen. Under året har vi fått flera nya ungdomar som vill satsa lite extra på tävling. Det är med stolthet jag ser att ungdomarna tar hand om varandra och låter nya komma in i gruppen.

På tävlingarna vi har varit iväg på har vi stöttat varandra och hjälpt varandra att prestera sitt bästa. Framgång föder framgång och de som är mer rutinerade tar hand om de som precis gett sig in i tävlingsvärlden. Att tillägga är att det är ungefär lika mycket killar som tjejer i gruppen, vilket bidrar till ett bra klimat.

Jag är så otroligt stolt över att vara tränare till detta gäng med fantastiska ungdomar som har alla möjligheter i världen att uppnå det de vill. För oss innebär tävlingsträning så mycket mer än idrott, här kan alla vara sig själva och alla är accepterade.

De tävlingar vi åkt på i år

SM: Årets viktigaste tävling! Där tog klubben hem två guld. Andrea vann sin klass junior +59 och William vann kadettklassen -57kg. I DSM som David Höglund, Viggo Delter, William Aiderfors och Andrea var uttagna till blev det två medaljer, ett brons för killag kadett/junior och ett silver för kadett/junior dam.

Venice Cup: William Aiderfors blev uttagen från distriktet att åka på denna tävling i Venedig. Jag, som även är tävlingstränare följde med för att coacha och stötta. Tävlingen gick helt fantastiskt bra och William tog sig vidare två omgångar på ett övertygande sätt. Allt som allt slutade han på en 7:e plats av 44 deltagare.

Nordiska mästerskapet hade vi Andrea på plats. Hon har tävlat för landslaget på NM flera år i rad och tagit placeringar. I år blev det ett brons.

Yuishin kai open – 1 GULD, 3 brons
DM – 2 GULD, 4 silver
Gotenburg Karate Open – 1 silver
Budonord Karate Open – 1 brons
Heian Cup – 2 silver, 1 brons
Gotenburg International Karate Open – 1 silver
Karate Kid cup/Junior pokalen – 3 brons
Solna Karate Cup – 1 GULD, 2 brons, 1 silver
RM Shito ryu – 2 GULD, 1 brons

tavlingsaret-2017

 

 

Blandade bilder från tävlingsåret.

För att utveckla vår fysträning har jag, tävlingstränare Sara, gått fystränarutbildning steg 2 med Karin Hägglund (assisterande förbundskapten i kata) tillsammans med Björn Olofsson som håller i traditionell träning för samma grupp. Mycket givande!

Året kunde inte har varit bättre och vi ser fram emot vad 2017 kan ge oss.
Kick it.
// Sara Raftsjö, tävlingstränare