Årets Idrottsförening 2014 – Motivering

Västerås Karatecenter är valda till Årets Idrottsförening 2014.
Motiveringen från Svenska Karateförbundet lyder:

Årets stipendium går till en förening som kombinerar ett modernt tänk med traditionell verksamhet för att aktivt arbeta med utveckling, tillväxt men också för att stärka och bibehålla.

Genom sina metoder, som t. ex. enkätundersökningar, har de visat att de lyssnar på sina medlemmar, de har också upprättat en rad sociala kanaler för ökad kommunikation med både befintliga och potentiella utövare.

Med 8 olika träningsgrupper strävar de dessutom efter att kunna erbjuda individanpassad träning för alla, såväl som att de anordnar läger för barn & ungdomar med syfte att pröva ledarrollen.

Genom ett tydligt helhetsgrepp på gemenskap och nyckelord som strävan, kamratskap och respekt belönas därmed: Västerås Karatecenter.

Dick Schörling från Värmdö Shito-Ryo Kofukan hälsar: Det är med stor glädje och stolthet jag ser en av våra medlemsklubbar utdelas detta prestigefyllda stipendium. Önskar Enrico och alla instruktörer, styrelse och medlemmar ett stort grattis.

Michael Johansson från Huddinge Shito-Ryo Kofukan hälsar: Jag tycker detta är kanonbra! Önskar Enrico, instruktörer och alla medlemmar som gjort detta möjligt lycka till.

Västerås Karatecenter Årets Idrottsförening enligt Svenska Karateförbundet
Jane Schörling var på plats under förbundsstämman och tog emot Västerås Karatecenters Stipendium på 10 000 kronor. Priset utdelades av Förbundsstyrelsens ordförande Urban Andersson.